Ger M. Kortenbach
F   o   t   o   g   r   a   f   i   e

Home

Profiel

Foto's

Publicaties

Video Compilaties

Aan het werk

Contact

Links

Weblog

 

 

 


2019-01-28 23:55

Profiel

Ik houd mij al vrij lang met fotografie bezig, nu al zo'n 55 jaar. Mijn eerste “echte” fotocamera was een Olympus Trip 35. Tegenwoordig zouden we dat een compact camera noemen. Ik heb deze camera aangeschaft na mijn studietijd, omdat ik verwachtte toen meer tijd aan fotografie te kunnen besteden. Na een aantal jaren wilde ik meer en heb een Olympus OM 2N aangeschaft. Nog enkele jaren later kwam er een Olympus OM 2SP bij. Vanzelfsprekend met de nodige mooie objectieven. Met beide camera’s heb ik vooral veel dia’s gemaakt.  

Na verloop van tijd verschoof mijn interesse naar andere bezigheden en werd er minder gefotografeerd. De eerste jaren van het digitale tijdperk heb ik bewust overgeslagen, onder andere omdat ik de kwaliteit van de eerste digitale foto’s onvoldoende vond.  

Omdat ik na verloop van tijd toch wel erg nieuwsgierig werd naar de digitale mogelijkheden heb ik een Olympus μ400 aangeschaft om met de digitale fotografie kennis te maken. De geschiedenis herhaalde zich en al spoedig kwam er een Olympus E300, even later gevolgd door een Olympus E1 en later een E3. Tegenwoordig fotografeer ik met Olympus E5 (allen Four Thirds) en Olympus OM-D E-M1 en Olympus Pen-F (beide Micro Four Thirds), uiteraard ook weer met de nodige mooie objectieven, waarvan er een aantal voor macro fotografie worden gebruikt.  

Ik heb een aantal cursussen en workshops gevolgd bij Yvonne van der Mey om mij meer te bekwamen in natuurfotografie en in het "zien" van mooie onderwerpen in de natuur. "Kijken" en "zien" zijn immers niet hetzelfde. De laatste jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in natuurfotografie en macrofotografie in de natuur, omdat daarmee mijn liefde voor de natuur kan worden gecombineerd met mijn fotografie.

Copyright © Ger M. Kortenbach.
Alle rechten voorbehouden. Geen van de getoonde afbeeldingen mag op welke manier dan ook worden gebruikt zonder toestemming van de copyright houder.
All rights reserved. None of the images shown may be used in any way without the written permission of the copyright owner.